skip to Main Content

Bekijk de bliksemfoto's

BLIKSEMFOTO'S

Er werd noodweer voorspeld! Rond Spijkenisse, op de Spuidijk, gebeurde helaas niet veel. Net op het moment dat ik teleurgesteld wilde vertrekken zag ik in de verte wat vage ontladingen. En dat werd steeds heviger, én het dreef precies mijn richting op! Natuurlijk camera weer uitgepakt en gereedgezet. Laat maar komen! 20 minuten later had ik toch nog een geslaagde avond. Een paar mooie ontladingen achter de donderwolken, en vlak daarna een paar fotogenieke inslagen richting de grond. Kregen de weermannen tóch nog gelijk.

Onweer 31 augustus 2008 Oostvoornse Meer

Er werd wat onweer voorspeld en 2008 is ten slotte een onweer zomer. Dus de gok maar genomen. Het was helaas niet veel soeps op 31 augustus 2008. Boven het Oostvoornse Meer slechts één enkele ontlading. Gelukkig stond deze er wel lekker op!

Onweer 22-23 augustus 2008 Spijkenisse

Niet normaal meer deze zomer. Totaal onverwacht merkte ik 22 augustus 2008 s’avonds wat bliksem op. Na het checken van de buienradar heb ik direct mijn fototas gepakt, en in Spijkenisse met de dorpskerk op de voorgrond de volgende plaat geschoten. Hoewel slechts een donderwolk zonder échte bliksem, was RTL Weer opnieuw geinteresseerd en is deze weer gebruikt in het RTL Nieuws Weer van 24 augustus met Reinier van den Berg

Onweer 27-28 juli 2008 Hekelingen Spijkenisse

Wat een bliksemse zomer. Opnieuw was het raak, en in de nacht van 27 op 28 juli 2008 zat echt alles mee. De Spuidijk in Spijkenisse, vlak bij het veer Hekelingen – Nieuw Beijerland, bleek voor deze shoot de perfecte plek. Het scherpe wolkfront, geen wind of regen, het grote aantal CG (cloud to ground) inslagen, een plek lekker dicht bij huis, en een mooi stel goed geslaagde foto’s zorgden er voor dat ik deze nacht niet snel zal vergeten.

Onweer 2-3 juni 2008 Rozenburg Caland Kanaal

In de nacht van 2 op 3 juni 2008 was er eindelijk weer eens fotogeniek onweer. Helaas ; slechts één foto bleek gelukt. Het betrof een ontlading boven het Caland kanaal bij Rozenburg. En dat was gelukkig wel meteen een aardige. Zo aardig zelfs, dat deze foto gebruikt is in het RTL Nieuws, in het TV Rijnmond Nieuws, én geplaatst is op de NOS website. Daarnaast wordt deze foto ook op een van Nederlands populairste websites gebruikt : www.buienradar.nl

Zie verder onderstaande links:

NOS Weer website
TV Rijnmond Nieuws (let op : 6 MB mpg file)<

Back To Top