skip to Main Content

Potentiaalvereffening zorgt voor veiligheid in en om gebouwen

Een potentiaalvereffening is erg belangrijk voor de veiligheid in en om een gebouw. Bij een blikseminslag komen gebouwen en installaties onder extreem hoge spanningen te staan. Er ontstaat daarbij (elektrocutie) gevaar wanneer afzonderlijke onderdelen onder verschillende spanning (potentiaal) komt staan.

Het aanbrengen van geleidende verbindingen

Potentiaalvereffening kan deze verschillen in spanning (potentiaal) neutraliseren. Hierbij koppelt de potentiaalvereffening alle onderdelen van een gebouw die stroom kunnen geleiden. Denk bijvoorbeeld aan waterleidingen, cv-leidingen, trappen en kabelgoten. Tussen deze delen kunnen wij geleidende verbindingen plaatsen.

Daarna sluiten we alle onderdelen via een potentiaalvereffeningsrail aan op de veiligheidsaarding. De potentiaalvereffening wordt vervolgens ook aangesloten op de uitwendige bliksemafleiderinstallatie indien die aanwezig is.

Potentiaalvereffening ABS Bliksembeveiliging

Advies, installatie en inspectie van potentiaalvereffening

ABS Bliksembeveiliging is gespecialiseerd in het aanleggen van een potentiaalvereffening. Dit doen wij voor aannemers, installateurs en eindgebruikers, bij zowel woningen als bedrijfspanden. Wij kunnen u uitstekend adviseren over potentiaalvereffening en brengen graag een offerte uit voor het aanbrengen of inspecteren van potentiaalvereffening bij u op locatie.

Back To Top