skip to Main Content

Is de bliksembeveiliging van uw bedrijf op orde?

Bliksembeveiliging voor uw bedrijf

Dat het klimaat verandert is een al lang en breed wetenschappelijk aangetoond feit. Door deze klimaatverandering zien we al jaren dat het weer extremer wordt. Winters worden zachter en zomers worden heter. Doordat de zomers heter en extremer worden, worden onweersbuien steeds heftiger. Hierdoor neemt ook de kans op een blikseminslag toe. We zien steeds vaker dat, vooral bedrijven, tekortschieten als het aankomt op optimale bliksembeveiliging van hun pand. Is de bliksembeveiliging van uw bedrijf op orde?

De kans op blikseminslag groeit alleen maar verder

U kunt zich vast voorstellen dat bliksem die inslaat rampzalige gevolgen voor uw bedrijf kan hebben. Het overkomt honderden ondernemers elk jaar. De directe schade die een blikseminslag veroorzaakt, wordt in veel gevallen nog wel door de verzekering gedekt. Helaas is het vooral de gevolgschade die voor de meeste ellende zorgt. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de productieprocessen die tot stilstand komen, contracten die niet verlengd kunnen worden, werknemers die noodgedwongen thuis komen te zitten. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om ervoor te zorgen dat de bliksembeveiliging van uw bedrijf in orde is.

Bliksembeveiliging van Nederlandse bedrijven

Nederlandse ondernemers worden zich steeds meer bewust van bliksembeveiliging. Verzekeringsmaatschappijen stellen ook steeds meer bliksembeveiliging verplicht. Wat er echter vaak gebeurt, is dat er dan een goed systeem wordt aangelegd, maar dat dit systeem vervolgens niet bij wordt gehouden. Zo moet ook een bliksemafleidingssysteem up-to-date gehouden worden. Zodra een bedrijf bijvoorbeeld uitbreidt, wordt het aanleggen van een nieuw of een uitgebreider systeem vaak vergeten. Hierdoor wordt er op jaarbasis vaak voor vele miljoenen euro’s aan bliksemschade geclaimd.

Betere bliksembeveiliging

U beveiligt uw bedrijfspand optimaal tegen bliksem door een up-to-date bliksembeveiligingssysteem te installeren. Begin hiermee door een risicobeoordeling te doen en op basis van deze kennis maatwerk te laten installeren in/aan uw pand. Zorg hierbij ook direct voor een goede overspanningsbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat elektrische stromen afgevoerd worden naar de aarde. Zo beschermt u kwetsbare systemen en installaties. Door nieuwe sensoren en kennis, wordt de bliksembeveiliging steeds beter en effectiever. Met moderne systemen worden bedrijven, windturbines, offshore-installaties, gemalen en zelfs bruggen beveiligd.

Meer informatie over bliksembeveiliging

Is de bliksembeveiliging van uw bedrijf op orde? Weet u dit niet zeker en wilt u advies van een expert? ABS Bliksembeveiliging is uw partner voor deskundige oplossingen bij aarding en bliksembeveiliging. Door onze centrale ligging kunnen wij u snel en vakkundig helpen op locatie. Voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte, neemt u vandaag nog contact op met ABS Bliksembeveiliging. Wij zijn telefonisch te bereiken via 010 – 437 97 27 of via 085 – 2733048. U bereikt ons per mail via info@absbliksembeveilging.nl. U bent ook van harte welkom om ons contactformulier in te vullen.

Back To Top