skip to Main Content

Bliksem vaak een onverwachte boosdoener

Is uw bliksembeveiliging optimaal?

De meeste bedrijven nemen de nodige beveiligingsmaatregelen. Zo zijn de meeste bedrijven uitstekend beveiligd tegen inbraak. Steeds meer moderne beveiligingssystemen worden de standaard binnen het bedrijfsleven. Dat is logisch, gezien er per jaar ongeveer 30.000 bedrijfsinbraken plaatsvinden. Zodra het echter gaat over bliksembeveiliging, blijkt dit in de praktijk vaak minder goed geregeld te zijn. Dit is enigszins verrassend gezien het feit dat blikseminslagen per jaar ongeveer 200.000 keer voorkomen in ons land alleen al. Het risico is niet alleen dat de bliksem rechtstreeks inslaat op uw pand of locatie, maar ook dat het indirecte schade veroorzaakt. Bliksem is zo vaak een onverwachte boosdoener. ABS Bliksembeveiliging vertelt u er hier graag meer over.

Aantal blikseminslagen

Het aantal blikseminslagen in Nederland komt neer op zo’n drie keer per vierkante kilometer per jaar. Dat lijkt niet veel, maar dan hebben we het over een directe inslag. Het grootste gevaar zit hem niet zozeer in de directe inslag, maar juist in de indirecte inslag. Vooral nu in kantoren, winkels en werkplaatsen steeds meer gevoelige apparatuur en systemen aanwezig zijn, kunnen de gevolgen van een indirecte blikseminslag desastreus zijn. Bliksembeveiliging is dus zeker niet minder belangrijk dan bijvoorbeeld goede inbraakbeveiliging.

Schade van blikseminslag

Als een blikseminslag van zo’n 300 kilo Ampère – te vergelijken met een grote steen in het water – enkele honderden meters van uw kantoor of pand in de grond slaat, zal de spanning zich via de grond verspreiden. Deze spanning kan via telefoon- en internetkabels of leidingen ongezien uw kantoorpand, winkel of werkplaats binnenkomen. De piekspanning die in uw netwerk ontstaat, kan dan voor catastrofale schade aan uw installaties, apparatuur en netwerken zorgen. Dit kan leiden tot kapotte machines, defecte computers en zelfs het uitvallen van volledige productielijnen en bewakingssystemen.

Optimale bescherming

Het is goed om te beseffen dat er veel uiteenlopende mogelijkheden zijn op het gebied van overspanningsbeveiliging. Van lichte tot zware bescherming: afhankelijk van de apparatuur en de processen die uw van bliksembeveiliging wilt voorzien, kunt u maatwerkbeveiliging kiezen. Vooral nu door klimaatverandering er steeds vaker onweer is en de bliksem daardoor ook vaker inslaat, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op onze expertise op het gebied van bliksembeveiliging.

Contact met ABS Bliksembeveiliging

Wilt u uw bedrijf beter beschermen met bliksembeveiliging? Vraag dan om het advies van ABS Bliksembeveiliging. Wij bieden oplossingen voor aarding en bliksembeveiliging. Wij zijn centraal gevestigd in Nederland en kunnen u snel en vakkundig helpen. Neem voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte contact met ons op. U bereikt ons telefonisch via 010 – 437 97 27 of via 085 – 2733048. U kunt ons ook mailen via info@bliksembeveilging.nl. Het contactformulier invullen is ook een prima optie. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Back To Top