skip to Main Content

Bliksembeveiliging in uw bedrijf

Weet u of uw bliksembeveiliging het goed doet?

We zien steeds meer en vaker extreme weersomstandigheden. Steeds vaker merken we dat zeer warm weer wordt opgeluisterd met hevig onweer, ofwel donder en bliksem. Daarom is het belangrijk dat er op hoge gebouwen en ook bij bedrijven een goede bliksembeveiliging is. Bliksem slaat namelijk steeds vaker in. U wilt natuurlijk niet dat dat bij uw bedrijf gebeurt. Steeds vaker zien, en horen, we dat de bliksembeveiliging het niet goed doet. De vraag is dus: doet de bliksembeveiliging bij uw bedrijf het wel goed?

Blikseminslag komt steeds vaker voor

Omdat blikseminslag zich steeds vaker voor kan doen, is de kans dus ook groot dat u met uw bedrijf een keer het slachtoffer wordt. Het is namelijk iets wat veel ondernemers overkomt. De verzekering dekt misschien wat schade, maar dat neemt niet weg dat u het risico loopt dat productieprocessen tot stilstand kunnen komen. Of erger nog: er kan brand uitbreken en grote schade ontstaan, waardoor u uw medewerkers noodgedwongen naar huis moet sturen. Genoeg redenen dus om te controleren of uw bliksembeveiliging het nog doet.

Bliksembeveiliging bij bedrijven in Nederland

Veel bedrijven in Nederland worden zich meer en meer bewust van het belang van goed werkende bliksembeveiliging. Dat komt ook de invloed van
verzekeringsmaatschappijen die steeds meer eisen dat bedrijven bliksembeveiliging hebben. Dan wordt dan ook gehoor aan gegeven. Maar wat bedrijven dan vervolgens niet doen, is controleren of de bliksembeveiliging up-to-date is en blijft. Ook wordt bij een bedrijfsuitbreiding vergeten om de bliksembeveiliging uit te breiden.

Goede bliksembeveiliging aanbrengen

Een up-to-date bliksembeveiligingssysteem installeren voor uw hele bedrijf is wat u de nodige bescherming tegen blikseminslag biedt. Hoe doet u dat? U kunt starten met een risico-inventarisatie, ofwel een RI&E. Op basis van de uitkomsten kunt u een maatwerk bliksembeveiliging laten installeren. Zorg daarbij ook direct voor een overspanningsbeveiliging waarmee overvloedige elektrische lading wordt weggesluisd naar de bodem. Zo beschermt u uw gevoelige elektrische systemen en installaties. Met behulp van nieuwe, innovatieve sensoren en kennis, wordt bliksembeveiliging efficiënter. Met deze moderne systemen worden vele bedrijven, windturbines, offshore-installaties, gemalen en ook bruggen en viaducten goed beveiligd.

Meer informatie over bliksembeveiliging

Doet de bliksembeveiliging bij uw bedrijf het nog goed? Of heeft u eigenlijk geen idee? Vraag dan om het advies van ABS Bliksembeveiliging. Wij bieden oplossingen voor aarding en bliksembeveiliging. Wij zijn centraal gevestigd in Nederland en kunnen u snel en vakkundig helpen. Neem voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte contact met ons op. U bereikt ons telefonisch via 010 – 437 97 27< of via 085 – 2733048. U kunt ons ook mailen via info@bliksembeveilging.nl Het contactformulierinvullen is ook een prima optie. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Back To Top