skip to Main Content

Het belang van potentiaalvereffening

Wat is potentiaalvereffening en waarom is het zo belangrijk?

We willen allemaal dat ons gebouw veilig is. Of het nu een bedrijfspand betreft of een woning. Veiligheid is ontzettend belangrijk. Om de veiligheid van een gebouw te kunnen waarborgen, is potentiaalvereffening van belang. Bij een blikseminslag komen gebouwen en installaties onder extreem hoge spanningen komen staan. Daarbij ontstaat er elektrocutie gevaar wanneer afzonderlijke onderdelen onder verschillende spanning (potentiaal) komen te staan. Potentiaalvereffening kan deze verschillen in spanning neutraliseren. ABS Bliksembeveiliging vertelt u meer over potentiaalvereffening en hoe het bijdraagt aan de veiligheid van een gebouw.

Wat is potentiaalvereffening?

Potentiaalvereffening kan dus de verschillen in spanning (potentiaal) neutraliseren na een blikseminslag. Hierbij koppelt de potentiaalvereffening alle onderdelen van een gebouw die stroom kunnen geleiden, zoals waterleidingen, cv-leidingen, trappen en ook kabelgoten. Tussen deze delen worden geleidende verbindingen geplaatst. Daarna worden alle onderdelen via de potentiaalvereffeningsrail aangebracht op de veiligheidsaarding. De potentiaalvereffening wordt dan aangesloten op de uitwendige bliksemafleidinstallatie, indien die aanwezig is.

Zorg voor veiligheid, kies voor potentiaalvereffening

De kans dat bliksem bij u inslaat, is klein, maar het zal u maar gebeuren. De schade kan enorm zijn. En ook uw eigen veiligheid staat op het spel. Daarom is het belangrijk dat u potentiaalvereffening laat aanleggen. Een potentiaalvereffening is namelijk erg belangrijk voor de veiligheid in en om uw gebouw. Met een potentiaalvereffening hoeft u zich voortaan geen zorgen meer te maken over een eventuele blikseminslag.

Advies, installatie en inspectie

Bij ABS Bliksembeveiliging zijn we gespecialiseerd in het aanleggen van een potentiaalvereffening. Wij leggen dit aan voor aannemers, installateurs en eindgebruikers, zowel bij woningen als bedrijfspanden. Daarbij kunnen wij u ook uitstekend adviseren over potentiaalvereffening. Wilt u uw gebouw beveiligen? Vraag een offerte bij ons aan voor het aanbrengen van potentiaalvereffening bij u op locatie. Wij inspecteren ook potentiaalvereffeningen.

Direct contact opnemen?

Wilt u een veiliger gebouw? Een gebouw dat de spanning na een blikseminslag kan neutraliseren? Neem dan contact op met ABS Bliksembeveiliging en laat een potentiaalvereffening installeren. Bij ons bent u verzekerd van een professionele uitvoering. Wij zijn VCA gecertificeerd en werkzaam door heel Nederland. Bel naar 010 – 437 97 27 of 085 – 2733048. U kunt ons ook een mail sturen via info@bliksembeveilging.nl of het contactformulier op deze website invullen.

Back To Top