skip to Main Content

Het verschil tussen directe en indirecte bliksembeveiliging

Geen schade dankzij ABS Bliksembeveiliging

Met de directe en indirecte bliksembeveiliging van ABS Bliksembeveiliging kunt u uw woning en bedrijfspand beveiligen tegen bliksemschade. Blikseminslag is niet te voorkomen, gelukkig kunt u met onze producten zorgen dat er geen schade veroorzaakt wordt aan uw pand en apparatuur. Blikseminslag kan namelijk voor behoorlijk wat ellende zorgen. Met onze bliksembeveiliging wordt de bliksem veilig naar de aarde geleid. In dit blog vertellen de experts van ABS Bliksembeveiliging u over het verschil tussen directe en indirecte bliksembeveiliging, lees dus snel verder!

Werking van bliksem

Met de juiste bliksembeveiliging voorkomt u brand of schade aan uw huis of pand en persoonlijk letsel. Bliksem is namelijk gevaarlijk. Het ontstaat uit het constante botsen van wolken waarin langzaam elektriciteit geladen wordt. Tussen de aarde en de wolk ontstaat dan de bliksem. Onderin deze wolk zit het negatieve gebied, de aarde is een positief gebied. Bij echte hoge spanning schiet er een flits uit de wolk. Een bliksem kan een spanning hebben van een paar honderd miljoen volt. Daarom is het belangrijk dat u de juiste bliksembeveiliging bij uw huis of bedrijfspand heeft. Bliksembeveiliging, inspectie en onderhoud mag daarnaast ook niet missen.

Schade bij directe en indirecte blikseminslag

ABS Bliksembeveiliging is gespecialiseerd in het adviseren over en het installeren en inspecteren van bliksembeveiliging. Zowel bij directe als bij indirecte blikseminslag kan er zonder beveiliging veel schade ontstaan. Bij directe blikseminslag slaat de bliksem in bij een gebouw. Bij indirecte blikseminslag slaat de bliksem in de buurt van een gebouw of ander object in wat voor diverse schade kan zorgen.

Beveiliging voor woning en apparatuur

Directe blikseminslag zorgt voor de meeste schade. Daarom mag een bliksemafleider systeem bij uw huis of kantoorpand eigenlijk niet ontbreken. Zo voorkomt u bijvoorbeeld brand. Deze installatie voert namelijk de bliksemstroom af naar de aarde. Bij indirecte blikseminslag kan bliksem via geleiders schade aanrichten. Denk hierbij aan telefoon-, gas-, water- en elektraleidingen. Het gevolg hierbij is dat uw computers, telefooncentrales, alarmsystemen en klimaatinstallaties ernstige schade kunnen oplopen. Door overspanningsbeveiliging te laten installeren voorkomt u dergelijke schade.

Onderhoud en inspectie

Regelmatig onderhoud van bliksemafleiding systemen en overspanningsbeveiliging is belangrijk. Een kleine verandering aan de installatie kan grote gevolgen hebben voor de beveiliging. Dankzij de inspecties van ABS Bliksembeveiliging weet u zeker dat uw bliksembeveiliging nog in orde is. Alle inspecties worden bij ons uitgevoerd volgens de geldende normen en de meest actuele eisen van verzekeringsmaatschappijen.

Contact met ABS Bliksembeveiliging

Wilt u de bliksembeveiliging van uw woning of pand laten onderzoeken? Wilt u weten of uw woning of pand beter beveiligd kan worden tegen blikseminslag? Neem gerust contact op met ABS Bliksembeveiliging voor meer informatie of advies op maat. Bel naar 010 – 437 97 27 of 085 – 2733048. U kunt ons ook een mail sturen via info@bliksembeveilging.nl of het contactformulier op deze website invullen.

Back To Top